۱۳۸۸-۰۱-۲۸

شورايي كه علني انتخاب شده اما پشت پرده تصميم مي‌گيرد

شوراي شهر زاهدان در 3 دوره گذشته هيچگاه پاسخگوي مردمي كه اعضاي آنرا انتخاب كرده‌اند نبوده است. اين شورا از مصونيت حاميان پشت پرده خود به بهانه حفظ مصلحت بهره مي‌برد. و البته در تامين منافع آنان كوتاهي نمي‌كند. اگر چه بظاهر مردم به اين شورا راي داده‌اند اما شورا راي خود را مديون عده خاصي است كه مردم را با اهرمهاي خاصي سازماندهي كرده‌اند. و به همين دليل تصميمات خود را پشت درهاي بسته و با مشورت افراد خاصي اتخاذ مي‌كند. در طول اين 3 دوره هر چند بظاهر القا شده است كه مصوبات شورا علني هستند اما تا پيش از اعلام اين مصوبات آگاهان و كارشناسان امر از تصميمات شورا اطلاع ندارند.
هرگز به مردم اعلام نشده است كه هر يك از اعضاي شوراي شهر در چند كيته و كميسيون عضو هستند و از چند جا حقوق و حق‌الجلسه دريافت مي‌كنند. ميزان هزينه‌هاي صرف شده براي مسافرتهاي داخلي و گاه خارجي اعضا هيچگاه اعلام نشده است. فهرست اسامي كساني كه از شورا و شهرداري زمين دريافت كرده‌اند و دلايلي كه چرا اين افراد واجد شرايط دريافت زمين بوده‌اند ، تخفيفها و امتيازات خاص و دلايل آنها و چگونگي انتصابات درون شهرداري و دهها پرسش بي‌پاسخ ديگر ...
شوراي شهر زاهدان در 20 اسفند 87 در يك اقدام غيرمنتظره جدلي شهردار زاهدان را بركنار كرد. مهندس ريگي فرد رئيس شورا مي‌گويد جدلي استعفا داده است و جدلي مدعي است كه شورا از او خواسته استعفاي خود را جهت ارزيابي به شورا بدهد و نيم ساعت بعد بوسيله اس ام اس موافقت شورا را با استعفاي وي اعلام كرده‌اند. عليرغم همه انتقاداتي كه به مهندس جدلي وارد مي‌شود اما نحوه برخورد با او بدون كوچكترين تقدير و تشكري از خدمات وي و بركناري وي در آخرين روزهاي سال جاي تامل دارد.
انتخاب مهندس حسين‌زهي شهردار سابق خاش به عنوان شهردار زاهدان نيز حاكي از يك تصميم غيركارشناسي ديگر است. تصميمي كه مطمئنا عواملي بجز توانمندي مديريتي آنهم براي اداره يك شهر بزرگ و مركز استان در آن دخيل بوده‌اند. تصميمي كه آثار آن بزودي خود را در شهر زاهدان نشان خواهد داد.
گفته مي‌شود مهندس حسين‌زهي كه براي شهردار شدن وعده‌هايي دريافت كرده بود به دليل عدم اطمينان از انتصاب خود به عنوان شهردار زاهدان ، خود را به عنوان نامزد شهرداري سراوان نيز مطرح كرده و رايزنيهايي را با اعضاي شوراي شهر سراوان انجام داده بود تا در صورت عدم موفقيت در كسب پست شهرداري زاهدان جايگزيني براي اين پست داشته باشد. تا آخرين روز انتخاب وي توسط شوراي شهر زاهدان ، سراوانيها منتظر پاسخ وي بودند و چند روز پيش با اعلام اين خبر ناباورانه شهردار ديگري براي خود انتخاب كردند.
استدلال برخي از اعضاي شوراي شهر زاهدان براي تعيين حسين‌زهي به عنوان شهردار اين است كه خواسته‌اند يك بلوچ شهردار اين شهر باشد، صرفنظر از اينكه اين ديدگاه جاي نقد دارد و اگر چنين بوده افراد توانمند و قوي‌تري در ميان بلوچها وجود دارد كه به دليل مشي مستقلشان به آنان اعتنايي نشده است ، پرسشهاي ديگري نيز مطرح مي‌شود از جمله اينكه شورايي كه اينگونه مدعي حفظ هويت بلوچي اين شهر است تا كنون چه اقدامات شاخصي در جهت نامگذاري خيابانها و ميادين شهري به نام بزرگان ، انديشمندان و افتخارات بلوچستان انجام داده است؟ چند جشنواره ، كنسرت موسيقي بلوچي و ... براي حفظ هويت فرهنگي بلوچي در اين شهر برگزار كرده است؟ و ...

ناتواني دولت پاكستان در مقابله با افراطيون اسلامي


امضاي قانون اجراي احكام شرعي بجاي قوانين مدني در دره سوات پاكستان كه تحت تسلط طالبان است ، توسط آصف‌علي زرداري نشان ديگري از ناتواني دولت پاكستان در مقابله با افراطيون اسلامي در اين كشور است كه با تحميل برداشتهاي خاص خود از احكام اسلام موجب وهن اين دين متعالي در جامعه جهاني هستند.
پاكستان عليرغم شعارها و ادعاهايش در مبارزه با تروريسم ، در عمل با تروريسستها همراه است . و سياستي چندگانه را دنبال مي‌كند. اين كشور از يك سو به آمريكا و متحدانش اطمينان داده است كه با آنها در مبارزه با تروريسم همكاري مي‌كند و از سوي ديگر به بهانه عدم كنترل مناطق وسيع قبايلي در اين كشور تروريستها را پناه داده و شواهدي موجود است كه ارتش و سازمان اطلاعاتي پاكستان با آنان همكاري و ارتباط دارند.
وجود طالبان و گروههاي مشابه از چند جهت به نفع پاكستان است: نخست آنكه اگر اين گروههاي تروريستي نباشند پاكستان بهانه‌اي براي جلب كمكهاي نقدي بين‌المللي و امتيازات زيادي كه از اين راه عايدش مي‌شود ، ندارد. ديگر آنكه پاكستان از اين گروهها به عنوان اهرم فشاري بر كشورهاي همسايه از جمله هند و حتي گاهي مردم پاكستان استفاده مي‌كند.
شايد بزرگترين اشتباه آمريكا و متحدانش در استفاده از راه حل جنگ براي مبارزه با تروريسم بوده است. آمريكا در جنگ نظامي عليه تروريسم ناكام شده و تروريستها بار ديگر قدرت گرفته‌اند. به نظر من تنها راه مبارزه با تروريسم و افراط‌گرايي در منطقه توسعه و پيشرفت مناطق فقيرنشين و آموزش مردم اين مناطق است. تا زماني كه انديشه مردم در بردگي قبيله‌اي سران فرصت‌طلب قبايل و افراطيون مذهبي باشد تروريسم نه تنها از بين نمي‌رود بلكه همچنان مقدس بوده و روزبروز بيشتر رواج پيدا مي‌كند.
ردپاي اين انديشه‌هاي غلط كه به نام اسلام ظاهر شده‌اند ، در داخل مرزهاي ايران نيز قابل مشاهده هستند. چندي پيش خبر درگذشت يكي از آشنايان را شنيدم كه بر اثر حمله انتحاري در افغانستان كشته شده بود. اين جوان 17 ساله به زعم خود و به تحريك عده‌اي از عوامل طالبان براي جهاد به افغانستان رفته بود. متاسفانه عدم تبيين معنا و مفهوم واقعي جهاد در اسلام كه به معناي كوشش و تلاش براي سازندگي و خودسازي است ، توسط علماي اسلامي و سكوت آنان در قبال اينگونه تحريكات به كشته شدن جوانان ناآگاه در اين مسيرها منجر مي‌شود. زمانيكه خداوند در قرآن به صراحت از انسان مي‌خواهد كه با دست خود ، خود را به هلاكت نياندازد و خودكشي به هر شيوه‌اي حرام گشته است مشخص نيست كه عمليات انتحاري چرا توجيه اسلامي پيدا مي‌كنند.
اجراي احكام اسلامي توسط گروهي كه خشن‌ترين و بيرحمانه‌ترين برداشت را از اسلام دارند و اعمال آنان جز وهن و بدنامي اسلام نتيجه‌اي نداشته است ، به يك ابزار سركوب عليه مردم بيدفاع سوات منجر مي‌شود. چند هفته قبل فيلمي از شلاق زدن يك دختر در ملا عام توسط طالبان در اين دره منتشر شد. عملي كه با اصول اسلامي از جمله حفظ آبرو و كرامت انسانها حتي در صورتي كه گناهكار باشند در تناقض است. امضاي اين قانون توسط آصف‌علي زرداري ستم بزرگي به مردم دره سوات است. البته از دولتي كه پيش از اين بارها مردم خود را در معرض هلاكت قرار داده است و بارها روستاهاي پاكستان و بويژه مردم مظلوم بلوچستان توسط نيروهاي پاكستاني بمباران شده‌اند بيش از اين انتظاري نيست.
سكوت مجامع بين‌المللي و مدعيان حقوق بشر در برابر چنين اعمالي و باج‌دهي به پاكستان نيز بر شدت رنج و آلام مردم اين كشور مي‌افزايد.